Forum

PR - PageRank Helper - Delphi Unit

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Komentarze > Moje programy i teksty > PR - PageRank Helper - Delphi Unit

Komentarze dotyczące programu PR - PageRank Helper - Delphi Unit
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 11 z 11
 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 22:18:46
« Opcje

Pomógłby ktoś to bardziej wykorzystać bo coś z tego kodu za wiele mi nie wychodzi

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 22:18:47

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 22:43:04
« Opcje

To znaczy, w czym leży problem?


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 10 stycznia 2009, 23:06:04
« Opcje

O jejku strasznie szybko odpowiadasz myślałem że sobie wejde na te forum gdzieś za 2 tyg aby srawdzić czy ktoś nie odpisał,

Nie potrafie wykorzystać tego kodu aby pobrać np wartość pr jakiejś strony wpisanej w edit a wartość żeby wyświetliła się np w labelu

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 11 stycznia 2009, 09:22:57
« Opcje

Przykład użycia wraz z opisem jest na stronie opisującej: https://www.dzyszla.pl/programy_i_teksty-45.html - w czym dokładnie leży problem? Podaj kod swojej aplikacji.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 11 stycznia 2009, 18:52:37
« Opcje

Jest tam podana funkcja ale mi potrzeba podstaw, zrobiłem tak jak tam pisze ze dołaczyłem plik PR.pas do projetku i dodałem do uses PR
następnie wkleiłem tą funkcje pod implementation i teraz nie wiem jak powinno wyglądać zapytanie odpytujące pod przyciskiem Button1Click

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 11 stycznia 2009, 19:47:04
« Opcje

Pod przyciskiem powinna znajdować się treść przytoczonej funkcji, a w miejsce parametru powinno być wstawione odwołanie do własności Text pola tekstowego. Alternatywnie może być wywołanie owej przykładowej funkcji.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 12 stycznia 2009, 00:58:43 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 12 stycznia 2009, 17:25:51 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

Zrobiłem coś takiego ale nie działa wiesz może czemu ?

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
S: String;
IdHTTP: TIdHttp;
Url : string;
Result : integer;
begin
try
S:=IdHTTP.Get(GetPRURL(URL));
edit1.text:=GetPRURL(URL);
Result:=DeparsePR(S);
label1.Caption:=inttostr(DeparsePR(S));
except
Result:=-2;
end;
end;

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 12 stycznia 2009, 17:26:47 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 12 stycznia 2009, 17:27:08 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

Jeśli tworzysz obiekt typu TIdHttp w sposób dynamiczny (na to wskazuje zmienna), to konieczne jest jego stworzenie (Create). Oczywiście należy wówczas pamiętać również o zwolnieniu.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 13 stycznia 2009, 13:24:22 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 13 stycznia 2009, 18:17:44 po raz 2-gi przez: Dżyszla
« Opcje

Ddodałem idHTTP:= TidHTTp.create(self); i IdHTTP.Free; ale dalej nie działa :-/

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
S: String;
IdHTTP: TIdHttp;
Url : string;
Result : integer;
ms : TMemoryStream;
begin
idHTTP:= TidHTTp.create(self);
try
S:=IdHTTP.Get(GetPRURL(URL));
edit1.text:=GetPRURL(URL);
Result:=DeparsePR(S);
label1.Caption:=inttostr(DeparsePR(S));
except
Result:=-2;
end;
IdHTTP.Free;
end;

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 stycznia 2009, 18:16:48 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 13 stycznia 2009, 18:18:47 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
Za tą wypowiedź przyznano użytkownikowi punkt pożyteczności
« Opcje

A czym się owo niedziałanie objawia?

I jeszcze jedno - skąd ma się ten URL wziąć bo jest zdefiniowana zmienna, ale nie jest ona zainicjowana żadną wartością!


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Gość Piotrek Kopiuj nick (93.105.69.*)
Wypowiedź dodana: 14 stycznia 2009, 14:59:45
« Opcje

No super dzięki za porady, było ciężko ale w końcu się udało tak jak poleciłeś zainicjowałem tą zmięnną URL i śmiga :-)

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
WątekOptymalny, wysokowydajny kod w Delphi
Komentarze do porady Optymalny, wysokowydajny kod w Delphi
Komentarze / Porady4289 20.02.2016 16:37:53
WątekTeleadress
Komentarze dotyczące programu Teleadress
Komentarze / Moje programy i teksty3199 21.08.2008 10:24:39
WątekLED
Komentarze dotyczące programu LED
Komentarze / Moje programy i teksty7354 31.07.2005 12:56:15
WątekCleanTMP
Komentarze dotyczące programu CleanTMP
Komentarze / Moje programy i teksty4213 24.11.2007 07:30:14
WątekGeneratory liczb losowych - Wersja programu MatLab
Komentarze do tekstu Generatory liczb losowych
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne16691 17.12.2013 14:19:19

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: b4af9:
Tekst:

 
* Wysyłając formularz wyrażasz zgodę na przetwarzanie przekazanych danych w zakresie wskazanym w Regulaminie

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie.
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych a zakresie podanym w Polityce Prywatności.
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2018 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 15.07.2018 16:27
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw