Forum

Java scripts/flash (?)+ HTML

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Porady > Internet > Java scripts/flash (?)+ HTML

efekty flash na stronach www
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 9 z 9
 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 19:35:39 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 4 kwietnia 2008, 19:39:42 po raz 1-wszy przez: kamassss
« Opcje

Czesć. Moja klasa ma dosyć prymitywną stronke (nie ja ją robiłem) i chiciałem ja troche ubogacić o flash itp.
No więc chciałem zrobić menu, wiec postanowiłem sciągnąć gotowy script (LINK) no i jak to teraz umiescic na stronie? szukałem jakis opisów, ale ni wząb nie kapuje (moze szukałem żle :-/) Byłbym wdzięczny z pomoc

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 19:35:40

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 19:53:46
« Opcje

Jeśli masz jakiekolwiek narzędzie do edycji Flash'a (najlepiej od Macromedia), to wystarczy wybrać opcję "Plik/Publikuj" lub podobnie, a kod HTML (oraz plik swf) stworzy się sam.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 20:41:06
« Opcje

A mozesz polecic jakis program? Jak sciągam Flash Playera, to nie moge go potem otworzyć :-/

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.15.4.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 21:25:18
« Opcje

http://piskorz.info/narzedzia/flash/

Tam gdzie będzie

<!-- tutaj wstaw alternatywną treść - tj. coś co ma się pokazać gdy flash nie działa -->

wstaw kod menu w html, w razie gdyby komuś flash nie zadziałał.


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 4 kwietnia 2008, 21:43:19
« Opcje

A mozesz polecic jakis program? Jak sciągam Flash Playera, to nie moge go potem otworzyć :-/

Macromedia Flash :-) Pisałem do edycji nie do odtwarzania.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 6 kwietnia 2008, 22:37:52
« Opcje

zapomniałem, ze napisałem juz watek o HTML'u no wiec
jak mozna wstawic takie odnosniki na strone? I jak pousuwać błedy ze strony, bo u mnie są błedy np.; przy zastosowaniu </br i ""

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 kwietnia 2008, 15:52:51
« Opcje

Takie (...) same się napiszą po poprawnej walidacji kodu. A usuwać błędy poprzez ich eliminację :] Nie bardzo rozumiem pytanie. w3c validator bardzo dokładnie opisuje każdy z błędów.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony kamassss Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.235.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 kwietnia 2008, 18:39:56
« Opcje

Strona (jesli mozna ją tak nazwać :-/) od czegos trzeba zacząc ;-)
mozesz sprawdzic o co chodzi z tymi błedami?
tak samo miałem/mam problem z wklejaniem linkow. kiedy ustawie linki pionowe to działa tylko 1 link, jesli kazdy lnk wstawie w osobnym <body></body> to działa poprawnie

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 7 kwietnia 2008, 20:01:33 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 7 kwietnia 2008, 20:05:07 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

No to walidujemy:

Cytat:

Line 6, Column 5: document type does not allow element "html" here.
Line 6, Column 1: Missing xmlns attribute for element html. The value should be: http://www.w3.org/1999/xhtml.

bo:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
<head>
<html>

Masz HTML w sekcji HEAD - ewidentny błąd.

Cytat:

Line 8, Column 23: an attribute value specification must be an attribute value literal unless SHORTTAG YES is specified.

bo

<script language=javaScript>

Generalnie parametry podaje się w znakach cudzysłowia. Ten bład wielokrotnie się przewija w późniejszym kodzie

Cytat:

Line 8, Column 33: required attribute "type" not specified.

sam Validator podaje Ci rozwiązanie:

Cytat:

Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.

Cytat:

Line 24, Column 57: multiple comments in comment declaration
Line 41, Column 25: multiple comments in comment declaration.

To są tylk ostrzeżenia, które pewnie znikną po naprawieniu powyższego błędu.

Cytat:

Line 43, Column 5: required attribute "action" not specified.

bo

<form></p>

Znacznik FORM wymaga parametru ACTION! (co sam validator jasno napisał)

Cytat:

Line 43, Column 5: document type does not allow element "form" here; assuming missing "object" start-tag.

bo

<head>
.
.
.
<form>

Znacznika FORM nie umieszcza się w sekcji HEAD!

Kolejne 3 błedy znikną po wyeliminowaniu powyższego.

Następne błędy (cała masa) powstała na skutek tego kodu:

</head>


</html>


<meta</p>

To już kompletna bzdura. Po pierwsze HTML był bez BODY, a po drugie go zamykasz i kontynuujesz kod...

tak samo jak kod:

</body><br />

Nie może poza body podawać treści strony!

Kolejne błedy typu

Cytat:

end tag for element "br" which is not open

bo

Nie możesz zamykać nieotwartego <br>. Generalnie w zapisie XHTML (jakim deklarujesz stronę) stosuje się <br></br>[b] lub skrócone [b]<br /> i nic innego.

Myślę, że jak to poprawisz, to zniknie 70% błędów, bo jak na razie wprowadziłeś jeden wielki bałagan w swój kod.

*** Dodano o 20:04:11: *** (Autoscalanie)

I pamiętaj- szkielet każdego dokumentu HTML wygląda w ten sposób:

<!DOCTYPE ... >
<HTML>
<HEAD>
...
</HEAD>
<BODY>
...
</BODY>
</HTML>

I tych znaczników nie używa się już więcej w pliku! Tylko po 1 razie, jak zostało przedstawione. A treść zapisuje się wyłącznie w miejscach "...".


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
Wątek zamkniętyWordpress + galeria flash
Jak scalić silnik Wordpress z galerią flash
Porady / Internet121 863 15.03.2009 16:56:37
Wątek zamkniętyFlash - cwiczenie czyni mistrza...
...albo pozwala trzymac poziom ;-)
Porady / Programowanie31363 14.05.2008 15:06:46
Wątek3ds max scriptsPorady / Programowanie2108 9.06.2007 19:22:45
Wątek zamkniętyProgram do nabijania wejść
W jaki sposób można oszukiwać liczniki odwiedzin na stronach www
Porady / Internet5420 772 14.05.2010 09:25:56
WątekTag youtube do BBCode
Propozycja dodania znacznika [youtube] do zamieszczania filmów przez użytkowników wprost na stronach Forum.
Opinia o stronie oraz propozycje14430 28.02.2010 09:40:31

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: 4b2ae:
Tekst:

 
* Wysyłając formularz wyrażasz zgodę na przetwarzanie przekazanych danych w zakresie wskazanym w Regulaminie

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie.
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych a zakresie podanym w Polityce Prywatności.
Reklama  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2018 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 15.07.2018 16:27
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw