Forum

[JS] Zmiana Nazwy pliku przy pobieraniu

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Porady > Internet > [JS] Zmiana Nazwy pliku przy pobieraniu

dodawanie rozszerzania przy pobieranie pliku ze strony przy uzyciu JavaScript
Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 10 z 10
 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:23:39 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 15 marca 2008, 10:25:24 po raz 1-wszy przez: knrdk
« Opcje

Pracuje nad skryptem pobierania plików z serwisów typu youtube, główna część skryptu jest już gotowa. Problem jedynie w tym że pobierany plik nie ma rozszerzenia, czyli trzeba go ręcznie dodać. Czy można jakoś zmienić nazwę zapisywanego pliku przy pomocy Java Script ?

Dla przykładu odnośnik do pliku to
http://youtube.com/get_video?video_id=cpObzzD90eA&t=OEgsToPDskIN7E3jmtrlGNuTOgqJxRH5
i przy zapisywaniu pliku, nazwa to get_video, a powinno być get_video.flv

Użycie do tego celu PHP odpada.


Konrad

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:23:40

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:30:16
« Opcje

a mógłbyś zarzucić kawałkiem kodu, bo chyba nie do końca rozumiem, w czym problem... przecież można do stringa doklejać teksty...


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony repylek Mężczyzna Kopiuj nick (81.168.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:36:58
« Opcje
 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:37:55 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 15 marca 2008, 10:39:16 po raz 1-wszy przez: knrdk
« Opcje

Kod:

if(eregi($wzor,$zawartosc,$link)){
echo '<a href="http://youtube.com/get_video?video_id='.$link[2].'&t='.$link[4].'">Pobierz plik</a>';
}

Przecież jeśli coś dokleję do adresu, to youtube wyświetli błąd 404 ;-)

repylek -> chcę żeby to rozszerzenie dodawało się automatycznie.


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 10:49:50 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 15 marca 2008, 10:51:52 po raz 1-wszy przez: Dżyszla
« Opcje

A, to tak to będzie problem... bo pobieranie zrzucasz na youtube, a nie na swój skrypt...

Spróbuj może AJAXem pobrać zawartość do zmiennej a następnie samemu wywołać zapisywanie tej zmiennej do pliku (powinno się powieść otworzenie nowego okna i zapisanie go zawartością)...


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 18:37:07
« Opcje

Czyli mam wczytać za pomocą obiektu XMLHttpRequest/ActiveObject("Microsoft.XMLHTTP") i później jakoś przekazać to do pobrania ? Jeśli tak to jaką funkcją wysłać ten plik do przeglądarki ?

Czy pobieranie rozpocznie sie od razu po kliknięciu w link, czy skrypt najpierw pobierze sobie plik w tle a dopiero później wyśle go do przeglądarki ?


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 19:52:28
« Opcje

po porstu wyświetlić go i liczyć, że przeglądarka zinterpretuje poprawnie :-) (ale w nowym oknie, nie wiem, czy da sie nagłówki zmieniać)

Chyba w takim przypapdku rozpoczęło by się po pobraniu... No nic nie wymyślisz, jeśli pobieranie de facto jest poza Twoim zasięgiem.


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 20:48:06
« Opcje

Takie coś też odpada, te pliki mogą ważyć po kilkadziesiąt MB.

Najprościej będzie w przypadku filmu z youtube wyświetlić dodatkowy komunikat o konieczności zmiany rozszerzenia.


Konrad

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 21:05:45
« Opcje

PHP odpada, to Apache także, rozumiem? Ew. jakieś mieszanie rozwiązanie... (choć wtedy i PHP by sobie poradziło).


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

 Zarejestrowany, zwieszony knrdk Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.248.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 marca 2008, 21:25:28
« Opcje

Serwer by tego nie wytrzymał, sam skrypt generujący linki jest i tak dość zasobożerny :-)


Konrad

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
Wątek[Delphi] Błędy w programie przy wczytywaniu danych z pliku
Bład "Floating point divided by zero" i metoda complex
Porady / Programowanie41 074 23.09.2010 18:29:33
WątekKłopot przy zarządzaniu partycjami
Błąd przy zakładaniu partycji programem gparted
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne16214 25.06.2007 18:50:15
WątekProblemy ze stablinością
Komputer się zawiesza przy 3DMarku i grach
Porady / Sprzęt6178 25.08.2009 19:40:28
WątekWinfast FM
Błędy przy próbie słuchania radia po zmianie karty dźwiękowej
Porady / Oprogramowanie, systemy operacyjne12221 5.01.2009 01:00:55
WątekPodłączenie telewizora svhs-euro
Brak obrazu na TV przy podłączeniu z komputerem (geforce 7600 gs)
Porady / Sprzęt32 261 10.06.2009 18:53:07

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: d14f3:
Tekst:

 
* Wysyłając formularz wyrażasz zgodę na przetwarzanie przekazanych danych w zakresie wskazanym w Regulaminie

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie.
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych a zakresie podanym w Polityce Prywatności.
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2018 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 15.07.2018 16:27
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw