Forum

Problem z AllPlayer 3.0

[+] Twoje konto

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie

Wątek Forum > Porady > Oprogramowanie, systemy operacyjne > Problem z AllPlayer 3.0

Idź do strony:1
Ocena: (Ocen: 0)
Wypowiedzi 1 - 13 z 13
 Zarejestrowany, zwieszony AlvinR Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 14:51:36
« Opcje

Problem polega na tym, że po odpaleniu filmuprzez mokoło 1/2 sekundy mignie ekranik po czym... daje się słyszeć jedynie głos z głośników lecz obraz jest "nieosiągalny" z powodyu braku okna wyświetlania.
FullScreen również nie działa... :-(

 Gość REKLAMA Kopiuj nick (*->*)
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 14:51:37

 Zarejestrowany sza_ry Kopiuj nick (83.7.53.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 15:22:26
« Opcje

Typowa odpowiedź złośliwego programu spowodowana brakiem dekodera danego formatu lub brakiem odpowiedniego wyjścia wideo. Niektórym programom trzeba też wskazać gdzie mają kodeki i jakiego wyjścia używać.
Dla odmiany miłe programy komunikują co je boli ;-)
AllPlayera nie używam, więc niewiele więcej pomogę :-(


Gentoo Sem3+ 512MB DDR Ati RV350 SBLive Chieftec GPS-450AA-101A

 Zarejestrowany, zwieszony AlvinR Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 15:30:15
« Opcje

Tia...
Tyle, że tu chodziło o zwykłą, sklepową płytę DVD.

W sumie - przesiadłem sie na Nero Showtime ale zagwozdka z AllPlayerem mnie nurtuje...

 Zarejestrowany sza_ry Kopiuj nick (83.7.53.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 15:40:13
« Opcje

Tyle że żeby odtworzyć zwykłą filmową płytę DVD musisz mieć zastrzeżony (czyt. płatny w ten czy inny sposób) program do deszyfracji. Wrrrr.
I zapomnij o odpaleniu czegoś takiego na Red Hat czy innym czystym licencyjnie systemie. Tzn. trzeba doinstalować biblioteki i wszystko chodzi pięknie, ale od ręki tego nie dostajesz.


Gentoo Sem3+ 512MB DDR Ati RV350 SBLive Chieftec GPS-450AA-101A

 Zarejestrowany, zwieszony AlvinR Mężczyzna Kopiuj nick (0.0.0.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 15:43:36
« Opcje

To jest WinXP z poinstalowanymi kodekami a zresztą AllPlayer odtwarzał dotychczas filmy DVD bez problemów.

Mozliwe, że problem jest zawarty w samej najnowszej wersji 3.0 i trzeba będzie wrócić do 2.7

 Zarejestrowany, zwieszony G_no_M Mężczyzna Kopiuj nick (83.22.164.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 17:08:17
« Opcje

Mogli w nowej wersji zmienić licencjonowanie, stąd problemy z kodekiem.

Spróbuj tego: http://www.gomplayer.com/main.html
Jeśli w systemie nie ma kodeka, to dociągnie. Odtwarza wszystko, łącznie z flashem. A kto wie - może sie okazać, że tak Ci się spodoba, że nie wrócisz do Allplayera :-)


GnoM

 Zarejestrowany, zwieszony Zonewelld Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.247.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 18:23:06
« Opcje

Tak jak Dzidza :-D
GOMPlayer jest u mnie jedynym odtwarzaczem- jest nieco niestabilny ale jak już załapie to odtwarza dobrze :-)


C2D 2.2GHz| FOXCONN P35A | 4x 1024MB Patriot 1066MHz | PALIT GeForce 8600GT | Amacrox Warrior 400W | Samsung SM940nw
___
There are only 10 types of people on the world: these who unterstand binary and these who don't...

 Zarejestrowany, zwieszony G_no_M Mężczyzna Kopiuj nick (83.22.164.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 18:55:16 | Wypowiedź edytowana Ostatnio edytowana: 13 lipca 2007, 18:55:41 po raz 1-wszy przez: G_no_M
« Opcje

Cytat:

jest nieco niestabilny

Że co? :-|
Przestań szerzyć defektyzm ( ;-) ) - zaktualizuj do najnowszej wersji, bo chyba masz jakąś zamierzchłą. Już od dobrych paru wydań GOM jest superstabilny.


GnoM

 Zarejestrowany, zwieszony Zonewelld Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.247.*) |  
Wypowiedź dodana: 13 lipca 2007, 22:49:02
« Opcje

Mam najnowszą- u mnie krzaczy przy ładowaniu filmu- poprostu się wyłącza- co ciekawe za 2-3 razem załapuje i chodzi bez żadnych problemów.


C2D 2.2GHz| FOXCONN P35A | 4x 1024MB Patriot 1066MHz | PALIT GeForce 8600GT | Amacrox Warrior 400W | Samsung SM940nw
___
There are only 10 types of people on the world: these who unterstand binary and these who don't...

 Zarejestrowany, zwieszony G_no_M Mężczyzna Kopiuj nick (83.30.139.*) |  
Wypowiedź dodana: 14 lipca 2007, 09:13:01
« Opcje

Czyli coś z Twoją windą. GOM nie wykrzaczył mi się od dobrych paru miesięcy, a używam go codziennie. Coś przybywa w dzienniku zdarzeń?


GnoM

 Zarejestrowany, zwieszony Zonewelld Mężczyzna Kopiuj nick (83.19.247.*) |  
Wypowiedź dodana: 15 lipca 2007, 19:45:17
« Opcje

Trudno powiedzieć- jak nie zapomnę to zbadam, dzięki.


C2D 2.2GHz| FOXCONN P35A | 4x 1024MB Patriot 1066MHz | PALIT GeForce 8600GT | Amacrox Warrior 400W | Samsung SM940nw
___
There are only 10 types of people on the world: these who unterstand binary and these who don't...

 Gość Enigma Kopiuj nick (0.0.0.*)
Wypowiedź dodana: 5 września 2007, 16:34:52
« Opcje

Proszę o pomoc! Mam problem z All Playerem ponieważ w pomimo tego, że ściągnęłam potrzebne kodeki, w trybie pełnoekranowym nie odtwarzane są napisy a jedynie obraz. Raz udało mi się, że program odtwarzał napisy (przynajmniej na początku filmu..) natomiast nie było obrazu. Co mam zrobić?
Jeżeli ktoś życzliwy wie o co w tym chodzi to proszę o wskazówki! Dzięki z góry!

AvatarAdministrator Dżyszla Mężczyzna Kopiuj nick (83.2.108.*) |  
Wypowiedź dodana: 5 września 2007, 21:43:13
« Opcje

Jakie to są "potrzebne kodeki"? Może po prostu masz albo za mało albo za dużo ich?


mgr inż. Dżyszla

Nie odpisuję na problemy zgłaszane na e-mail lub PW!

Także dzięki firmie Netlook.pl możesz za darmo korzystać z tej strony!

 
Idź do strony:1

[+] Pokaż/odśwież listę czytających i monitorujących ten wątek

Podobne tematy:
Tytuł wątkuDziałWypowiedziWyświetleńOcenaOstatnia wypowiedź
WątekProblem z DE PowerPack
Problem z Dekoder Elektronika PowerPack
Komentarze / Moje programy i teksty / Dekoder Elektronika2392 25.08.2008 23:14:38
WątekProblem z FFPorady / Oprogramowanie, systemy operacyjne5123 23.01.2008 19:39:50
WątekProblem z komponentamiPorady / Programowanie293 13.03.2010 20:09:44
WątekProblem z USB 2.0Porady / Sprzęt111 220 13.02.2008 10:42:04
WątekProblem z instalacja xpPorady / Oprogramowanie, systemy operacyjne191 397 23.07.2008 22:18:32

Nowa wypowiedź

Nowa wypowiedź
Nie jesteś zalogowany; będziesz traktowany jako gość!
Zaloguj Zaloguj
Nick (gość): | Przepisz ten kod [?]: 4412d:
Tekst:

 
* Wysyłając formularz wyrażasz zgodę na przetwarzanie przekazanych danych w zakresie wskazanym w Regulaminie

Subskrybuj kanał najnowszych wypowiedzi w tym temacie


Chcesz mieć też takie forum na swojej stronie? Napisz!

Strona istnieje od 25.01.2001
Ta strona używa plików Cookie.
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych a zakresie podanym w Polityce Prywatności.
Helion.pl  
archive To tylko kopia strony wykonana przez robota internetowego! Aby wyświetlić aktualną zawartość przejdź do strony.

Optymalizowane dla przeglądarki Firefox
© Copyright 2001-2018 Dawid Najgiebauer. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Ostatnia aktualizacja podstrony: 15.07.2018 16:27
Wszystkie czasy dla strefy czasowej: Europe/Warsaw